yangın kapısı Seçenekler

Yangın bapları, yangın güvenliği muhtevain önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları karşı bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile alakalı pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangın merdivenlerinin kullanıma isabetli şekilde boş bulundurulmasından, çatı yahut işlemyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının makul bir alaz dayanımı süresine iye olması yahut yangın sırasında kötü intikalini engellemesi gibi standartlara mütenasip olmaları gerekmektedir.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra koruma eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz âlâ uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Son olarak, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen başka faktörler beyninde servis ve hizmet maliyetleri yer kırmızıır. Yangın merdiveni sistemi muntazam olarak bakım ve kontrollerin binalması müstelzim bir donanımdır.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri kupkuru ön sahaı 150 metrekare’den ziyade ve çabucak bir tomar karşıı olan umumi binalarda, tabaka adeti 4’ten çokça olan bütün konstrüksiyonlaşmalarda yangın merdiveni binalması zorunlu kılınmıştır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini muvafık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler nazar önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Binalarda bulunan yangın bapları ve temel kapıların cihetı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın yürekindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıkan yamanın ve faik ısının hariçarı çıkmasını önlemek için kapının sapa sağlıklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; daire adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da Yangın kapısı istanbul fi yatı temel allıkınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini fail layihamcıdan çalışan her bir personele denli bütün herkesin yangın merdiveni standartları gereğince deprem etmesi ve muktezi çalışmaların da buna gereğince kuruluşlması gerekmektedir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bina bağırsaki yangın merdivenleri, insanların hızlı ve emin bir şekilde tahliye edilmelerini katkısızlar ve acil durumlarda yangın güvenliğini pozitifrır.

Kesilme sayısı: Binaların karşı sayısı kapıların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı gestaltlarda her katta bir tane ivedili çıkış bapsı iz almalıdır. Mürtefi katlı konstrüksiyonlarda katlar arasındaki geçişlerde de baplar bulunabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *